Mr Patukka: Vessaharjalla ikenet ja hampaat mutkalle

Pitäkee suu tiukasti supussa, ku sinnekkii kodinhoitajat keksii tunkasta vaikka mitä kaaheuksia.

Työ ette kyllä tiijäkkään mitä kaikkee meiksulle on vuosien varrella sattuna, niin palataampa vieläkii ajassa taakse päin. Nytte meiksu kertoo omituisesta tapahtumasta muutaman vuoden takkoo.

Yhtenä päivänä postisetä toi hirmusen ison ja pahvisen kirjekuoren. Hetken aikoo piti iha katella, että onkohan kodinhoitaja iha vallan seonna lopullisesti, kun se melekeen hallaili sitä kirjekuorta ja tais iha vähän sitä silittöökkin. Työ kodinhoitajat ette oikein taijja ymmärtee, että myö bullrokit tarkkaillaan teijjän käätöstä iha koko ajan ja aika ussein teijjän käätös aiheuttaa suuria kysymyksiä ja hämmentäviä tuntemuksia kans. Mutta niin, palataampa takas asiaan, vaikka asiata oon kyllä koko ajan kertona.

Kirjekuoren sisältämä sallaisuus säily jonkun aikoo ja sitten koitti päivä, ku kodinhoitajat totes meiksulle, että mennäämpä käämään elläintohtorilla. Siinä kohtoo pyysin kodinhoitajia mittoomaan kuumeen itteltään, ku eihä meiksulla ollu mittään pipiä tahi vikkoo, jonka taatta ois pitänä elläintohtoriin lähtä.
Ihan varppina kuumehouruissaan lähtivät kuitennii meiksua yhtenä aamuna hilloomaan sinne elläintohtoriin ja ottivat vieläpä mukkaan sen kirjekuoren. Elläintohtoriin ku mennään, nii kuletaan sinne kävellen, niin saimpaha tehtyä siinä samalla pikkusen reenilöisen. Halusin, että pakarat on napakkana, ku elläintohtori näkköö meiksut, joten vetelin siinä matkan aikana vähä huarahyppyjä. Kodinhoitajatkii teki siellä meiksuloisen perässä jonniilaisia hyppyjä kans ja niitten suut kävi semmottista tahtia etten oikein ees saanunna selevee, että mittee höpöttävät.

Suavuttiin elläintohtoriin hyvällä aikoo ja piästiinki melkeempä heti elläintohtorin huoneeseen. Meinas kuulkaaten verisuoni katketa piästä, ku pullistelin elläintohtorille meiksun lihaksia, etennii niitä täräkän tirakoita pakaroita. Varmaan oli elläintohtorilla silimätulehus tahi jottain, ku se sivvuutti meiksut lähes tääsin ja oli vaan hirmusen kiinnostunut siitä kodinhoitajien mukana raahoomasta kirjekuoresta! Nii, kuvitelkaa nytte: meiksun pinkeet Balotellin-pakarat versus kirjekuori. Voittajanha pitäs olla melekosen selekee, eikö vuan (siis voittaja on siis meiksun pinkeet Balotellin-pakarat)? Mutta ei, se kirjekuori oli kodinhoitajien ja elläintohtorin mielestä jottain iha mahottoman korreeta ja ihanata! Olin taas iha järkyttynyt ja raamatisoitunut.

Aikasa kodinhoitajat ja elläintohtori pähkäilivät sen kirjekuoren kimpussa ja ottivat sitte sieltä sisältä jottain. Sitte elläintohtori kiänty ja alako jutella meiksulle, jotta pikkusella harjalla täti vähä kohta rapsuttaapi tuolta teitin suupista. Kyllä olin tuas iha liian hyväuskonen, nii ei menny ku muutama tsekuntti ja elläintohtori oli tempassu meiksun suun iha ammolleen ja kaivo jostain semmottisen vessaharjan ja alako hangata sillä meiksun ikeniä ja poskea! Olin iha varma, että kohta meiksulla ei oo ennee hampsuja eikä ikeniäkään, ku niin tarmokkaasti ja kaahella tahilla se elläintohtori sitä vessaharjoo meiksun suussa pyöritteli! Sitte mietin kaahuissani, että missähän pyttylöisissä sitä vessaharjoo onkaan käätetty ennen ku se pääty meiksun suuhun! Pijättelin siinä jo oksennusta ja laskeskelin kustannusarviota tekohampsuille. En iha kerennä tekemään sitä kustannusarviota, ku elläintohtori ottiikii vessaharjan meiksun suusta ja kehhui meiksua hirmusen kiltiksi ja ihanaksi. Antoi vielä taskusta pari herkkupallaa, tahi niin mää ainaskii toivon, että ne oli herkkupaloja eikä kikkareita siitä vessaharjasta.

Kaiken tuon kaaheuden jäläkeen en osanna olla ku vaan paikoillani. Kahtelin, kun elläintohtori kantoi sen vessaharjan takahuoneeseen ja lävväytti oven perässään kiinni. Siinä kohtoo kodinhoitajat kysyki sitte meiksulta, että lähettäiskö kottiin. Ja niin myö lähettiin ja meiksulla oli yhä kaikki hampsut tallessa ja ikenet kans. Illalla kyllä lainasin kodinhoitajan liisteri-suuvettä ja huuhtelin suuppini parriin otteeseen, iha vaan varmuuven vuoksi. Vieläki vähä mietityttää, että olkohan se meiksun suussa uitettu vessaharja uus vai käätetty?

-Patukka-

Vessaharja: näytteenottoharja poskisolunäytettä varten

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s