Vesipeto Dina

Dina 9v 3kk, on rakastanut vettä aivan pikkupennusta lähtien. Ensimmäisen kerran järven rannalle päästyään, Dina meni empimättä veteen kahlailemaan, kauhoi vettä vimmatusti etutassuillaan ja työnsi päänsä matalaan rantaveteen sukeltaakseen pohjasta näkyviä pikkukiviä ja risuja. Ensimmäisenä kesänään, Dina puolestaan hyppi laiturilta pää edellä veteen. Ilmeisemmin se oli paljon hauskempaa ja näyttävämpää, kuin perinteinen jalat edellä hyppääminen. Nämä pellehypyt olivat yhden kesän hitti, eikä Dina sittemmin veteen ole muuta reittiä, kuin rantaa pitkin mennyt.

Olimme useaan otteeseen kuulleet ja lukeneet, etteivät bulldogit osaa uida tai ehkä pikemminkin, ne eivät yrityksestä huolimatta pysy pinnalla. Dina ei ole koskaan pelastusliivejä käyttänyt, emmekä ole kokeneet sellaisen hankintaa tarpeelliseksi. Dinan uintimatkat ja rantaanpääsyn olemme turvanneet sillä, että tämä on koko ajan kytkettynä. Yksi syy kytkettynä oloon on toki myös se, että uimapaikat sijaitsevat vilkkaasti liikennöityjen alueiden vieressä, eikä koiran pitäminen vapaana ole turvallista eikä luvallista. Ostimmekin joitakin vuosia sitten hevosten juoksutusliinan, joka mahdollistaa pidempien uintilenkkien teon ilman, että minun tarvitsee kastella jalkojani. Hätätapauksessa voin myös liinan avulla avustaa Dinan rantaan, mikäli tämän voimat sattuisivat ehtymään kesken uinnin. Turvallisuus ennen kaikkea!

Kuten kuvista näkyy, kepit ovat Dinan kestosuosikkeja. Niitä on kiva noutaa, retuuttaa ja repiä. Kotona on myös läjä erilaisia vesileluja, joita uintiretkille pyritään muistaa ottaa mukaan. Kepit ovat kuitenkin Dinan kestosuosikki ja neidin perinteisiin kuuluukin kantaa keppi jokaisen uimareissun päätteksi kotiovelle asti. Olemme usein naureskelleet, että kuinkahan usein Dinan uintiretkien aikaan, ihmiset tekevät ilmoituksia sukellusvenehavainnoista? Dina ja keppi on kuin brittiläinen sukellusvene periskooppeineen.

Onneksi on kesä ja Dina pääsee jälleen polskuttelemaan järveen. Kelistä riippuen, olen käyttänyt Dinaa uimassa jopa päivittäin. Uiminen on fyysisesti hyvin kuormittavaa, joten uintireissuilla ei olla, kuin maksimissaan n 20min. Dina luonnollisestikin on sitä mieltä, ettei 20 minuuttia ole tarpeeksi, mutta tässäkin kohtaa omistajan, eli minun, rooli on toimia ilonpilaajana ja raahata raajat levällään oleva Dina kotiin.

Nautinnollista ja uintirikasta kesää kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s