Mr Patukan Ystäväkirja: UGI

” Ugi ompi tehny hyvän työn ja poimina maasta keppilöisen, johon kodinhoitajat ois voinunna kompastua ja katkasta koipireitesä” -Patukka-

1.Millon oot syntynä? Mie olen syntynyt ystävänpäivänä vuonna 2017, elikkä 14.2.2017 Joten tällä hetkellä olen sellanen teini-iän juurikin ohittanut, pikkuhilijaa aikuistuva bulldoggipoijka.

2.Missee päin mualimaa synnyit? Olen syntynyt täällä susirajalla, Itä-Suomessa, Joensuun kaupungissa kolmen pennun pesueeseen. Elikkä ollaan Patukka tässä likekkäin, ”savonmua” kun on tuossa ihan naapuri pitäjänä. Oon semmonen itä-suomalais – englantilainen tekele. Mutta niinhän sie tiiätkin kun ollaan niitä ”velipuolikuita”.

3.Minkä väriset kutrit teitillä on? Hirvveen kommee punanen turkki, pikkusen valakosta naamassa ja musta maski.

4.Kuvvaile hieman luonettas: Vilkas ja kekseliäs poijkakoira, semmonen pilikettä silmäkulmassa -kaveri. Keksin aina jotain ”koiruuksia”, jallitan ihmis ukkia aina kun mahollista, kiusaan ja keppostelen. Sanovat, että oon aika raju kaveri, iso, vahva ja vauhikas. Toisaalta oon semmonen mammanpoika kuulemma. Vähän pitää aina kysellä tuon ihmisemännän perään ja vahtia sen kulkemisia. Nyt olen kyllä pikkuhiljaa jo hoksannut, että voipi rauhoittuakin. Aina ei tarvi painella ihan satasella menemään.

5.Ruoka on hirmusen hyvvee (kuha muistaa vaanivan selluloosavaaran), nii mikä on teitin lempiruokoo? Entäs lempiherkku? Ruoka on superhyvvää. En millään malta odottaa, koska tarjoilu on aina niin hemmetin hidasta. Kaikki temput kerkiän esittää, itkeä ja parkuakin että saisin sitä evästä nopeammin. Syön sellasta monipuolista raakaruokaravintoa, sillä pyssyy muuten Patukka pakarat kunnossa eikä tule sitä selluloossoo niin heleposti (vink, vink). Sellanen monipuolinen liha-annos tykötarpeineen ja kasvislisukkeineen uppoaa aina takuuvarmasti. Herkkua on monenlaista, en ole niin ronkeli. Mutta näin kesäaikaan mummolassa on sellanen kesäkukka, jonka eteen olen valmis tekemään vaikka minkälaisia akrobaattitemppuja, että saisin vaan vaikka vähän napattua siitä sitä lehden kulumaa. Yksi super herkku on parsakaali, aijai sitä voisin syödä vaikka kuinka ja paljon. Kerran oltiinkin Piipan kanssa tilanteen tasalla ja saatiin napattua kauppakassista sellaset isot kukka- ja parsakaalit. Olihan siinä herkkua kerrakseen.

6.Mitä kaikkee harrastat? Jonkun verran kiertelen suomen maata ja matkustelen noitten sisaruksien kanssa noissa kommeuskilpailussa. Siellähän me aina Patukka nähhäänkin ja vähän pörhistellään, pingotellaan pakaroita tuomarin edessä. Vapaa-aikaan kuuluu kaikenlainen puuhastelu ja ulkoilu. Käydään paljon revittelemässä soramontuilla koirakavereitten kanssa. Mikä sen parempaa kun pääsee juoksemaan kilipaa, remuamaan kavereiden kanssa, välillä voi vähän räpiköidä kuralätäkössä ja kannella keppejä. Se on sitä oikiaa bulldogin elämää. Mutta kaikki, missä saa olla vaan mukana kuuluu kyllä toimenkuvaan. Kaikki puuhastelu, mukana olo, häiriköinti ja hommien hankaloittaminen on kyllä mainiota ajanvietettä. Henkiökunta kylläkin sanoi, että harrastuksiin kuuluu ”mankuminen”, tiiä sitten mitä ne sillä tarkalleen ottaen tarkottaavat. Lie vihjailua siitä, kun olen aika vaativainen tuon huomion ja perustoimintojen suhteen. Pyydän ponnekkaasti ulos, vähän itkeskelen kun tarviin rapsutteluja ja huomioo, ruoka-ajastakin muistan muistutella.

7.Mualiman paras leluloinen (toivottavasti ei semmottinen ittekseen räjähtelevä!) on? Meilläkin on sattunut muutamia sellasia ittekseen räjähtäviä, on siinä sitten selitteleminen henkilökunnalle että ihan hengenvaarassa meinattiin Piipan kanssa olla kun tuollain vaan atomeiksi poksahti. Lateksiporsaat on niitä suosikkejani. Voi sitä riemua ja ilon määrää kun joku possuista aina löytyy jostain jemmasta (niitä on siis kokonainen yhdyskunta niitä possuja minulla). Siinä ei meinaa röhkinnälle tulla loppua, tai no tullee kun ”vingutan” sitä niin kovasti että se röhkypilli mennee sieltä sisältä rikki. Hirveesti tykkäisin sellasista kaikista pienistä vinkuleluista, mutta voitko kuvitella, eivät ennää anna niitä minulle leikittäväksi. Niinkin mitättömän asian takia ne on pannassa, kun sattui sellanen sattumusten summa että vinkuva pallo lipsahti mahhaan kokonaisena. Siinä olikin viime joulukuussa kuule henkilökunnalla hermo pinkiällä. Loppujen lopuksia onni onnettomuuvessa ja oksensin sen sitten viiden maksalaatikko rasiallisen jälkeen, jonkun piikinkin ne siellä elläinlääkärissä pakaraan tuikkasi, se kuulemma edes auttoi sitä pallon ulostuloa.

8.Mimmonen mahtaapi olla unelmiesi päevä? Hirmusesti kaikenlaista touhua ja puuhastelua. Makosaa ruokaa siinä sivussa, herkkuja, rapsutuksia ja huomion osotuksia. Kavereitakin siinä vois sivussa vähän nuttuuttaa ja ottaa makosat päikkärit sohvalla. Siitäpä se saattaisi aika mukava päivä jo rakentua.

9.Kaaheinta maailmassa? Pahimpia asioita on jos tuo emäntä katoaa, sen perään pitää sitten parkua. Sitten meillä on kotona sellanen kauhistus, masiina, jossa on letku ja se pittää hirveää ääntä. Sitten se tuo henkilökunta sillä hussii lattian pinnassa ees taas. Sitä pittää ihan välillä kaiken varmuuden välttämiseksi mennä sohvan taakse piiloon.

10.Jos oisit kaksjalakanen, nii mikä mahtasit olla ammatiltas? Oisin Apupoika-Antero, sekatyömies, kaiken hoitava hanslankari joka tekkee vaikkei ossaiskaan.

-Patukka-

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s