Mr Patukka: Se on syksy nytte

Se on meiksu tiällä (pitkästä aikoo) moro! En oo nytte iha äske joutana tänne tahi teille turisemmaan, ku oon iha pikkase lommaillu, oikona koipireisiä, makkoillu missä ja miten sattuu ja semmottista. Nytte ompi syyskuun ensmäinen päevä, nii voipi sannoo, että se ompi syksy nyt! Kodinhoitajilla alakaa pikkuhiljoo alahuul väpättee, ku pittääpi laittaa kesäkoltut jemmaan ja kaivoo essiin pilkkihualarit, karvalakit ja sen sellaset. Meiksu ei tarvihe mittää syksy tahi talvikolttuloisia, ku pammautan vaan kasvattaa talaviturkin. Sekkii kyllä meinoo olla kodinhoitajille onkelmallinen juttu, ku kiukkuuvat, että meiksu pöllyyttä mukamas iha kaaheesti irtokarvoo ja sitä ompi sitte mukamas joka paekassa. Jos nyt jokunen karva kodinhoitajien ruuvassa, vaatteissa, suussa, nenässä, silimissä, sohovalla, matoilla, sängyssä….ei pittäis olla mikkään onkelma!

Kävin kesällä aika monissa missikisoissa. Pörhistin rintoo Sotkamossa, esittelin täräkän tirakoita pakaroita Tuusulassa, ojentelin koipireittä Mikkelissä, sipsuttelin viehkeesti Kuopijossa, lirttailin tuomarille Kajjaanissa ja tylsistyin Espoossa. Että oon siis olluna reissunpiällä aikasta paljo, ku ylleesä oon vaan aikasta paljo kotosalla ja silleen. Kyllä nuo missikisat ossaakin olla melekosen rankkoja. Pittää jäykistellä, pörhistellä sipsutella ja vaikka mitä. Meinoo kuulkaaten pierulihakset krampata siitä patsastelusta! Sitte suapi varoa ettei aivasta tahi röyhtäse siinä kohtoo, ku tuomarisetä-tahi täti ompi kurkkoomassa meiksun suukkiin. Sitte ku viäntelevät ja kiäntelevät häntee, nii pittää olla tarkkana ettei pymppylöisestä paakaha paakku. Hirmusen paljo siis muistettavvoo ja tehtävöö, että ei pijä lähteä kenenkään sanomaan, että missikisat ompi iha heleppo juttu!

Kävin kuulkaateen kans vinttikoirien kiihytyskisoissa! Meinas vinttikoirat kompastua pitkiin säärilöihisä, ku suavuin paikalle rinta rottingilla ja kilipailuun tarkotetut rintamaliivit piällä! En kehanna sitte radalle mennä näättämään mimmonen vaahti meiksun koipireisistä irtoaa, ku meiksun kiihyttäessä ois saattana juoksuradan nurmi kuoriintua ekalta saalta metriltä poikkeen. Multa ja ruohopaakut ois vaan lentänä ylleisön joukkoon ja iänivallit ois paakkuna siihe malliin, että paikalla olleitten ois pitänä hankkia kuulolaitteet. Tuumailin vuan, että kahotaan sitte joku toinen kerta.

Vaikka oonkin käänynnä aika paljo siellä sun tiällä, nii kyllä täätyy sannoo, että kotosalla ja omilla kylillä se vasta mukavoo ompi. Ja pittäähä se jonku vahtia mitä Kuopijossa tapahtuu, nii en voi iha koko ajan olla menossa jossain. Sannoovat, että savolaiset ompi kieroja, nii on siinä jottain perrää, ku oon huomanna kaapuntipartioinnin yhteyvessä semmosen jutun, että etennii perjantai ja laavantai-iltasin ompi melekosen paljo kieroo väkkee liikenteessä, ku eivät taho pystyä kulukemaan suoraan. Ottaavat kaks askelta etteen, rysäyttäävät välillä pusikkoon ja tulloovat sitte takas tielle, ottaavat kolome askelta tuakse, tekköövät salsaliikkeitä ja koipireidet männööpi hetkeks solomuun ja sitte ottaavat taas kaks askelta etteen. On nuo savolaeset vaan hassuja! Jotta jos täräkän tirakat pakarat ompi kunnia-asia, nii samoin ompi savolaesten kuleskelun turvaaminen!

-Patukka-

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s