HÖMPÖTTELYHAASTE nro. 2

Tämä päivä onkin ollut yllättävän raskas ja kiireinen itselle, joten koirat ovat olleet päivän nauttimassa auringosta tarhassa (eli ovat mörnöttäneet koiratalossa, joka on tarhan yhteydessä).

Päädyinkin nyt jättämään isommat temputtelut välistä, ja pohtimaan sitä, miksi on hyvä myös rauhoittua. Rauhoittumista kuitenkin tarvitaan niin monessa asiassa, että se on hyvä opettelemalla opetella; koiralla kuin koiralla.

Rauhoittuminen voi tapahtua istuen tai maaten, kumpi on itselle ja koiralle luonnollisempi ja mukavampi tapa, ja kumpaa se tarjoaa mieluummin. Esimerkiksi meillä makaaminen ”käskyn alla” ei tule luonnostaan, vaan siinä ollaan koko ajan skarppina, mutta istuminen on sellainen asento, jota tarjotaan vähän väliä. Joten päädyin Puten kohdalla ottamaan odottelu- ja rauhoittumisasennoksi istumisen.

Siinä ei sen kummempia tarvitse tehdä, pyytää koiraa istumaan/makaamaan ja palkkailla sitä siihen asentoon ruoalla silloin kun sen mielentila on toivotunlainen, eli rauhallinen, eikä se ääntele turhia tai liiku paikoiltaan.

Alla Puten ja Rohmun taidonnäyte siitä, mitä on lähes täydellinen rentoutuminen. Vielä, kun tämän mielentilan saisi niille silloin, kun ollaan ihmisten ilmoilla. 😀

WIN_20200326_21_43_41_Pro

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s