HÖMPÖTTELYHAASTE nro. 3

Tietokoneen kamera ei jostain syystä suostunut ottamaan kuin sekunnin mittaisia videoita, eikä puhelimelle ollut paikkaa, joten tämä hömpöttelyhaasteen osio mennään sitten ihan vain kirjoittamalla (ja mahdollisesti Youtubesta löytyvällä demonstraatiovideolla). JATKOSSA HÖMPÖTTELYHAASTE PÄIVITTYY KERRAN VIIKOSSA.

Tämänkertaisena temppuna on kurre, eli niin sanottu oravaistunta. Tarkoitus siis on istua takatassujen varassa, kun etutassut ovat ilmassa. Tavoitteena siis on, että koira käyttää vartaloaan ja syviä lihaksiaan istumiseen.

Lähdetään nyt vaikka liikkeelle siitä, että koira katsoo ylöspäin palkkaa ja palkataan se siitä. Seuraavaksi odotetaan, että se nostaisi toisen tai molemmat tassunsa ylös, mutta jos näyttää että koira ei hoksaa tätä, sitä voi avittaa nostamalla pikkuisen etutassujen välistä ja palkkaamalla välittömästi siitä. Seuraavaksi sitten voidaan houkutella koiraa namin avulla nostamaan etutassut ilmaan ja palkataan se siitä. Ja istumisen kestoa kasvatellaan sitten pikkuhiljaa.

Ensi alkuun, kun tätä temppua harjoitellaan, tärkeää on se, että koiraa palkataan nopeasti ja heti, kun se tekee edes vähän sinne päin. Sitten, kun tietotaito on koiralla hallussa, voidaan vaatia sitä ”kunnollista tekemistä”.

Tässä demonstraatiovideo kurreistumisesta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s