Vapun pikkutreenit

Päätin sittenkin, että Vapun päivän kunniaksi otetaan Puten kanssa pienet treenit ensin sisällä ja levähdystauon jälkeen ulkona tihkusateessa. Ja niinhän me sitten tehtiin; ulkotreeneistä laitan parin minuutin videopätkän tuohon loppuun.

Ensin sisällä harjoiteltiin noutokapulan pitoa. Silloin kun kapulanpitoa aloimme harjoitella, tärkeintä oli tehdä kapulasta niin kiva juttu, että myöhemmin sen suuhun ottaminen olisi kivaa eikä lainkaan vastenmielistä. Nyt tällä hetkellä ollaan jo siinä pisteessä, että kapula otetaan suuhun sekä kädestä että lattialta ja sitä maltetaan pitää sekunti suussa, ennen kuin ”sylkäistään” se pois. Jos joku haluaa, voin kertoa meidän käyttämästämme tekniikasta tarkemmin.

Ulkona sitten päätin ottaa seuraamista, perusasentoja ja maahanmenoa. En ole Putelle edes opettanut eteentuloa, vaan se tulee suoraan sivulle perusasentoon. Jos me kuitenkin siihen BH-kokeeseen tähdätään, niin eteentulokin pitää opettaa, sillä kyseisessä kokeessa on virhe, jos koira tulee suoraan sivulle; siitä huolimatta, että tottelevaisuuskokeissa se on ihan sallittua.

Putte osaa jo perusasennon sen verran hyvin tilanteessa kuin tilanteessa, että pitäisi alkaa vaatia siltä siinä vähän enemmän ja ilman palkkausta. Minun pitäisi uskaltaa käyttää kaukopalkkaa ja vaatia pidempää kontaktia ennen, kuin koiran palkkaan. Se on perusasennossa meidän seuraava etappimme.

Seuraamisessa olemme jo myös hyvällä alulla. Voin kävellä suorassa käsi paikoillaan ja Putte malttaa kuunnella käskyjä ja käännöksissäkin se pysyy perässä, kun vähän helpotan vasemmalle kääntymistä tekemällä pienen kaarroksen. Kun ollaan saatu sekä oikealle että vasemmalle kääntymiset kuntoon, aletaan harjoitella täyskäännöstä. Lisäksi pitää lähteä opettelemaan sitä, että molemmat kädet saavat kävellessä heilua normaalisti.

Maahanmeno meillä on vielä vaiheessa, sillä Putte tarvitsee käsiapua. Vartaloapua ei enää tarvita, mutta käden pitää olla melko vahvasti menossa mukana. Sitä seuraavaksi häivyttämään.

Jos tosiaan haluatte jotain tarkempaa kuvausta jostakin asiasta, ehdottomasti esittäkää toive niin yritän kirjoittaa siitä ja jos se on sellainen, että voi, niin myös kuvata videon siitä, miten me ollaan kyseinen asia opeteltu (tai ollaan opettelemassa).

Tässä vielä tämä video:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s